Trollbeads is het oorspronkelijke bedelmerk dat een keuze uit letterlijk honderden prachtige kralen en bedeltjes biedt: elke armband, halsketting, ring of oorring is een klein kunstwerk en dus echt persoonlijk en uniek.


Het verhaal

Het verhaal van de originele en unieke Trollbeads begon in 1976 in Denemarken. In 1976 ontwierp Søren Silversmith in Denemarken de eerste kraal dat met maar liefst zes kleine gezichtjes was versierd. Dit design werd in de juwelierszaak van zijn vader Svend verkocht. In eerste instantie werd de kraal aan een leren koordje om de hals gedragen, maar Sørens zus Lise besloot de kraal aan een zilveren armband te hangen. Het unieke Trollbeads concept krijgt vorm wanneer Lise een eigen juwelierszaak opent en van een klant de vraag krijgt om niet één maar meerdere kralen aan de zilveren armband te hangen. In samenwerking met klanten en op basis van hun wensen groeide de collectie. Het bleek de uitvinding van een origineel sieraadconcept dat vandaag de dag over de gehele wereld populair is.

Elke Trollbead-bedel was tot het jaar 2000 door de familie Nielsen/Aagaard zelf ontworpen. Na die tijd werden een aantal Deense sieradenontwerpers in de armen genomen om de collectie uit te breiden en een eigen Trollbead te creëren. Het assortiment is de laatste jaren uitgegroeid tot de mooiste en meest gevarieerde collectie in het bedel segment en bestaat inmiddels uit meer dan 400 bedels, verkrijgbaar in ruim 50 landen.

Uniek concept

Elke kraal heeft zijn eigen kleine geschiedenis geïnspireerd door de mythologie, astrologie, sprookjes, fauna, flora, culturele diversiteit, en door de vertrouwde dingen uit het dagelijks leven.

Het meest opvallende bij Trollbeads, naast het originele ontwerp, zijn het gebruik en de combinaties van fascinerende materialen. De kralen worden gemaakt van de beste kwaliteitsgrondstoffen waaronder sterling zilver, 18 karaats goud, Italiaans Muranoglas, natuurlijke parels en edelstenen.

De vele verschillende symbolen, bloemen, dieren, kleuren en materialen bieden u eindeloze variaties en combinaties, die de sieraden zowel uniek als persoonlijk maken. U kan beginnen met slechts één kraal. Er zijn al kralen verkrijgbaar vanaf 25 EURO.

Elk seizoen brengt weer nieuwe trends met zich mee. Bij Trollbeads kunt u de kralen afwisselen en zo speelt u in op de nieuwste trends. Laat zien waar u van houdt en wie u bent. Creëer uw eigen stijl!

Trollbeads Shop-in-shop

De Trollbeads-presentatie bij Dumoulin in de winkel heeft ondertussen een kleine metamorfose ondergaan. Wij kunnen u de gehele collectie en alle combinatiemogelijkheden nog beter presenteren in onze eigen Trollbeads shop-in-shop.

Wij staan steeds voor u klaar om advies en inspiratie te geven bij het samenstellen van uw trollbeads-juweel. We “schrijven” graag mee aan uw uniek “Trollbeads-verhaal”...

Trollbeads Retired

In onze shop vindt u eveneens meer dan 270 retired-beads aan een zeer aantrekkelijke prijs.

Terug naar boven