Waarom Dumoulin al meer dan honderd jaar uw rots in de branding is als optiek, horloge- én juwelenwinkel in één? Passie. Al van kinds af aan krijgen de Dumoulins de smaak te pakken. Terwijl ze ravotten in het atelier. Sprakeloos toekijken hoe klanten de mooiste juwelen of horloges uitkiezen. Of de verwondering zien van iemand die plots weer scherp ziet.

Vandaag staat Ivo Dumoulin aan het roer. Samen met zijn vrouw en onze ervaren medewerker helpt hij u met plezier verder.

Juwelenwinkel: Trollbeads en trouwringen van Izegem tot Roeselare

Als juwelenwinkel is Dumoulin bekend voor merken met een tijdloze schoonheid. Het allerbekendste? Het Deense Trollbeads, waarvan wij Premium Plus-dealer zijn. U vindt dus de meest uiteenlopende kralen uit prachtige natuurlijke materialen bij ons terug. Ook onze trouwringen zijn tot in Izegem, Roeselare en Waregem bekend. Wij graveren ze voor u meteen in ons eigen atelier.

Ontdek ook onze horloges, brillen en opticiendiensten.

Uw (juwelen)winkel mét parking in centrum Ingelmunster

Komt u met de auto naar (juwelen)winkel Dumoulin? Dan parkeert u vlot op onze parking. Ook met de fiets of bus raakt u er gemakkelijk dankzij onze centrale ligging – vlak bij de markt.

Kom rondsnuisteren tussen de brillen, horloges en juwelen van winkel Dumoulin!

Historiek

Alles begon bij Leo Dumoulin, geboren in 1850. De familie Dumoulin was oorspronkelijk een molenaarsfamilie in Oekene, maar met de industrialisatie bracht de molenaarsstiel steeds minder op. Vandaar dat er in 1908 werd besloten om uit te wijken naar de Bruggestraat in Ingelmunster. De technische kennis die Leo Dumoulin had, kon hij o.a. ook gebruiken voor de herstelling van kerkhorloges.

Leo Dumoulin kreeg 2 kinderen, Joseph en Jules. Hij werd dan ook vrij snel opgevolgd door zijn zoon Joseph Dumoulin die de stiel leerde bij een horlogemaker in Gent. Daarnaast werden er ook nog allerlei juwelen, zilveren bestek en paternosters verkocht. Er is zelfs een tijd sprake geweest van de herstelling van naaimachines, en dit allemaal vanuit de technische expertise die ze hadden rond de molens. Een optiek startten ze ook op, maar dat bleef eerder beperkt, aangezien de bril toen nog geen modeartikel was. Na een tijdje verhuisden ze van de Bruggestraat iets verder naar nummer 25 waar de optiek en juwelenzaak vandaag nog zit.

Het gebouw is al meer dan 300 jaar oud en in de loop van de jaren flink uitgebreid. Oorspronkelijk was het een weverij die twee verdiepingen hoog was. Ze reden het gebouw nog met paard en kar binnen.

Joseph kreeg 6 kinderen en hij stierf in 1968. Ook hij werd opgevolgd door één van zijn zonen: Jacques Dumoulin. Samen met zijn vrouw Marie-Roos De Poorter breidde ook Jacques de zaak verder uit. Hij zette de traditie verder en bouwde een goede reputatie op als horlogemaker, juwelier en opticien. Zo staat Dumoulin al jaren gekend als een huis van vertrouwen.

Ondertussen staat met zijn zoon Ivo Dumoulin al de vierde generatie aan het roer van de meer dan 100 jaar oude optiek- en juwelierszaak. In 2010 werd de zaak voor de (voorlopig) laatste keer verbouwd. Hierbij werd de optiek vooral uitgebreid. Het resultaat is een moderne zaak met een versterkt atelier. Het aanbod werd uitgebreid met diverse nieuwe merken.

Terug naar boven