Verwen je ogen, koester je bril

Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van bril, is het belangrijk hem goed te onderhouden. We zetten enkele nuttige tips op een rijtje:


  1. Zet je bril steeds met beide handen op en af.
  2. Berg je bril altijd op in een brillendoos, of leg hem gevouwen rustend op de veer, glazen omhoog.
  3. Opgelet met hoge temperaturen. Neem je bril niet mee naar de sauna of laat hem niet op het dash- board van de auto liggen in de zon. Voorkom plotselinge temperatuurswisselingen. Je bril even snel onderdompelen in het hete afwaswater, of te dicht bij de barbecue staan, kunnen schadelijk zijn voor je ontspiegelde brillenglazen.
  4. Reinig de glazen enkel met een speciaal brillenproduct, dus niet met zeep of afwasmiddel. Gebruik een proper microvezeldoekje om krassen te voorkomen, gebruik je trui of hemd niet! Houd bij het reinigen het montuur vast bij het neusstuk en niet bij de veren.
  5. Na 1 of 2 jaar begint je bril te verkleuren. Dit komt door het gebruik van zonnecrèmes, make-up,… Maar de grootste boosdoener is het zout dat via transpiratie vrijkomt: zout tast bijna alle metalen en kunststoffen aan. Reinig daarom naast de glazen ook regelmatig het montuur, liefst met een vochtig doekje.
  6. Spoel je bril geregeld af onder stromend, lauw water. Droog af met een schone doek die zonder verzachter werd gewassen, want dit geeft een wazige zweem op de glazen. Krijg je je bril niet proper? Laat ons je bril dan ultrason reinigen. Kom gerust langs!
  7. Vermijd contact met agressieve producten zoals aceton, ammoniak, haarlak, parfum en schoonmaakmiddelen.
  8. Stel de pasvorm van je montuur nooit zelf aan. Kom regelmatig langs om je montuur te laten bijstellen.
Faq overview
Terug naar boven