LOW VISION: als een bril niet meer helpt...

Soms helpt een bril met correctie of contactlenzen niet meer. Indien je ondanks je bril of lenzen aan een gezichtsscherpte van minder dan 30 % ziet, spreekt men van Low Vision of slechtziendheid. De meest voorkomende vorm van Low Vision is een verminderde functie van het netvlies. Dit kan veroorzaakt worden door ziekte of ouderdom.

Low Vision patiƫnten worden behandeld door therapeuten die zowel oogartsen als gediplomeerde optometristen kunnen zijn. Wel wordt een onderzoek aan een oogarts aangeraden om de oorzaak van het slechtzien te achterhalen. Soms kunnen medicaties of chirurgie de slechtziendheid helpen verbeteren. Om Low Vision patiƫnten te helpen zijn gezichtshulpmiddelen nodig om het beeld te vergroten en het zicht maximaal te benutten. Dit kan gaan van een eenvoudige handloep, over speciaal aangepaste brillen, naar zeer gesofisticeerde electronische aparatuur. Er bestaat een groot aanbod aan vergrotende optische systemen.

Wij zijn gespecialiseerd in Low Vision en kijken graag samen met je naar het hulpmiddel dat je het beste ligt. Samen testen we de verschillende middelen uit, te beginnen bij de meest eenvoudige. Ons uiteindelijke doel is een gepaste oplossing te vinden zodat je, ondanks welbepaalde beperkingen, zelfstandig kan blijven.


Nachtbrillen van Nightdayvision


Night & Day Vision glazen hebben door hun hoogtechnologische samenstelling de bijzondere eigenschap om in alle weersomstandigheden een optimaal gezichtsvermogen te bereiken. Dit uniek fotochromatisch glas laat toe om zowel 's nachts als overdag het beste visueel comfort te bepalen.

De basiskleur van dit glas is geel om de contrasten te optimaliseren, onder invloed van UV en infrarood stralen (zonlicht) verkleurd het glas naar grijs (80%), binnen 20 seconden, zodat de beste visus en bescherming optimaal is.

Door het toevoegen van de Hard Multi Coatings (6 lagen) reflecteert het glas de invallende stralen, hierdoor zijn de lichtbronnen niet meer hinderlijk en tegenliggers geen hinderpaal meer. Rijden in de mist geeft een groter contrast en alles word vlugger herkenbaar en dus enorm veel veiliger. De uiterst harde beschermlaag beschermt het glas tegen krassen, het is ook waterafstotend en doorzichtbaarder.

http://www.nightdayvision.eu/source/product.php

Terug naar boven