Wanneer mag ik oorbellen laten schieten?

Wij schieten oorbellen vanaf 3 maanden oud. Tot een leeftijd van 16 jaar heb je toestemming van je ouders nodig.

Hoe werkt het schieten van oorbellen precies?

Bij Dumoulin wordt gewerkt met het gepatenteerde Studex Systeem. In vergelijking met lawaaierige pistolen die met behulp van een springveer een oorbel door het oor schieten, is het Studex push-through systeem heel soepel en stil. In één vloeiende beweging wordt het gaatje geprikt en de gepatenteerde veiligheidssluiting vastgezet. De oorbellen zijn ontworpen met heel dunne stiften en ultrafijne puntjes, waardoor de oorbel zo soepel mogelijk door het oor zal glijden.

Het Studex Systeem heeft twee unieke kenmerken die ontworpen zijn om het gaatjes prikken zo veilig mogelijk te maken:

  • Studex is het enige systeem om gaatjes te prikken met in steriele cassettes ingekapselde oorbellen. Dit zorgt ervoor dat de oorbellen en de gepatenteerde veiligheidssluiting voor het prikken niet blootgesteld kunnen worden aan mogelijke besmettingen totdat zij veilig in het oor zitten.
  • De gepatenteerde veiligheidssluiting zorgt voor een optimaal genezingsproces door de punt van de oorbel af te schermen en door te voorkomen dat de sluiting te strak kan zitten. Hierdoor is een goede luchtstroom mogelijk en kan de oorbel niet vastgroeien tijdens het genezingsproces.

Hoeveel kost het schieten van oorbellen?

Het schieten kost niets, je betaalt alleen speciale Studex oorbellen. Deze zijn al verkrijgbaar vanaf 12,00 EUR. Er is een breed assortiment oorbellen beschikbaar, in verschillende kleuren, vormen, maten en de beste materialen. (Chirurgisch staal, titanium en goud) We hebben steeds meer dan zestig verschillende modellen op voorraad.

Kan het schieten in één keer gedaan worden?

Jawel! We kunnen de oorbellen met twee professionals in één keer schieten. Zo heeft uw kleine schat in één tel twee oorbellen zonder veel gedoe.

Hoe lang duurt het voordat een nieuw gaatje is genezen?

De gemiddelde tijd is 6 weken. We raden je aan om de geprikte oorbellen gedurende die tijd in te houden en de nazorginstructies van de medewerkers te volgen. Zij zullen je onder andere adviseren de gaatjes dagelijks te ontsmetten en de oorbellen te draaien om vastgroeien te voorkomen. Pas na de herstelperiode kun je andere oorbellen indoen.

Wil je oorbellen laten schieten of heb je een vraag? Kom dan langs in onze winkels.

Terug naar boven