De ideale bril voor uw oogappel

Het kiezen van een kinderbril kan gemakkelijk en snel gaan... “Die blauwe, wil ik!” of “de roze, mama!”. Toch zijn er enkele kleine maar belangrijke details die een coole bril ook tot de juiste bril maken. Bij Dumoulin helpen we u daar graag bij!

Ouders zijn vaak wat bezorgd en onzeker bij het kiezen van een eerste brilletje. Daarom is het belangrijk dat er een grote keuze is aan kinderbrillen en dat u het juiste advies krijgt. Daar helpen we graag bij!

De kleur en de pasvorm van de montuur

Als uw kind van de kleur houdt, zal hij of zij de bril ook graag dragen. Bepaalde kinderen staan ook met een kleur, andere niet... Maar niet alleen de kleur is belangrijk, ook het montuur zelf moet bij het gezichtje passen en in de eerste plaats comfortabel zitten. Een kinderbril, en dan vooral bij peuters en kleuters mag vooral niet afglijden.

Het formaat van de bril is afhankelijk van de grootte van de oogkassen en de afstand tussen de ogen van uw kind. Een bril op de groei kopen wordt natuurlijk afgeraden. Het is ook belangrijk dat de bril niet op de wangen rust en zo drukpunten en irritatie veroorzaakt. Bovendien mag de kinderbril niet hoger dan de wenkbrauwen zijn en niet breder dan het gezicht.

Montuurarmen en neusbruggen

De montuurarmen verdienen extra aandacht. Ze mogen nl. geen oncomfortabele druk veroorzaken en de bril moet op de juiste plaats blijven zitten. Flexibele veren zorgen voor een lange levensduur van het montuur.

De neusbrug van een bril voor kinderen moet een zo groot mogelijk contactoppervlak hebben. Hoe jonger het kind, hoe belangrijker dit is, want kleine kinderen hebben nog geen ontwikkelde neusje waar een bril op kan rusten.

Ravottersbril

Bij Optiek Dumoulin bieden we u de mogelijkheid om bij de aankoop van een nieuwe bril een gratis ravottersbril te kiezen. De montuur is gratis en de glazen worden geleverd aan een voordelige prijs. Met deze reservebril kunnen de kinderen spelen en stoeien en krijgen de ouders eventueel uitstel om langs te komen voor dringende herstellingen.

Tot slot

‘Anders zijn’ is nooit leuk voor een kind. Kies daarom sámen een leuke bril uit: hoe mooier hij of zij het montuur en de kleur vindt, hoe beter het draagcomfort is, hoe liever uw oogappel zijn of haar brilletje zal dragen.

Succes!

Terug naar boven